sobota 5. dubna 2014

Zařizujeme kuchyň: Výběr kvalitní vestavné myčky nádobí

Výběr kvalitní vestavné myčky nádobí

Základem výběru, pokud jsou v našem hledáčku vestavné myčky nádobí, je samozřejmě nutnost, aby zapadala do naší kuchyně. Pokud je ta již hotová, je třeba jít rozměrově podle daného připraveného prostoru. Pokud ne, můžeme vybrat jakoukoliv, ale je nutné v tomto ohledu upozornit truhláře, který kuchyni vyrábí. Mezi ty nejběžnější typy patří myčka o šířce 60 centimetrů, která je ideální pro běžnou rodinu. Pro menší domácnosti jsou určené modely s šířkou 45 cm. Ten samozřejmě logicky pojme méně sad nádobí, ale svými vlastnostmi se nijak dále odlišovat nemusí.

Vybíráme kvalitní vestavnou myčku na nádobí


Vybírejte podle sad nádobí a spotřeby vody

Pokud hledáte skutečně kvalitní vestavné myčky nádobí, které dokážou umýt vše, co potřebujete, zaměřte se na modely, které by měly pojmout alespoň 14 sad nádobí. To je u větších modelů naprostý standard. U těch menších je to potom okolo 10 sad. S tím souvisí také celková spotřeba vody. V těchto případech začínají běžné typy myček na 9 litrech na mycí cyklus, což je samozřejmě výrazná úspora oproti běžnému mytí. V tomto ohledu je třeba hledět i na energetický štítek, který nám o obou zmíněných vlastnostech řekne. Tedy u spotřeby vody z hlediska ročních nákladů.

Co štítek řekne dále?

Dále je také vhodné zaměřit se na energetickou třídu, která je komplexním souhrnem všech energetických vlastností, a to jak spotřeby vody, tak i elektřiny (která je na něm samozřejmě také zvlášť uvedena). Vestavné myčky nádobí mají vrcholnou třídu A+++, což platí u šedesáticentimetrových. Ty menší začínají na A++. V prvním případě tak vyjde mytí na zhruba 3 – 3,5 Kč, v tom druhém o korunu více.

vestavná myčka na nádobí whirpool
Kvalitní vestavná myčka značky Whirpool.

Jaké jsou základní funkce?

Těmi hlavními by měly být jak ruční, tak i automatické volby programů, popřípadě také sušení. Stejně tak by vestavné myčky nádobí měli mít bezpečnostní funkce, které tak zabrání vytečení vody. Z hlediska praktičnosti přijde vhod i možnost odloženého startu, nebo tepelný výměník, který je efektivnější z hlediska ohřátí studené vody.

myčka na nádobí - uvnitř

6 komentářů:

  1. Dobré tipy. My doma taky máme většinou spotřebičů vestavných. I esteticky to tak vypadá mnohem lépe. Celkově jsem teď se svou kuchyní velmi spokojená. Konečně je přesně podle mých představ. Jediné, co mi chybí je kávovar. Hodně se mi totiž líbí takové ty pákové kávovary. To bych moc chtěla. Bohužel to ale není úplně nejlevnější záležitost. No, třeba někdy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vestavěná myčka je super věc, taky doma máme. Teď v kuchyni spíš ale řešíme novou pracovní desku. Ta stará už toho má hodně za sebou. Chtělo by to něco, co by bylo z trochu kvalitnějšího materiálu. Na nějakém fóru jsem narazil na tip, že špatná volba by nemusela být třeba břidlicová deska. Nikdy jsem o tom neslyšel. Nemá někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme se do rekonstrukce kuchyně pustili před měsícem a opravdu jsme netušili, že to bude tak náročné. Nejhorší asi bylo plánování, které nám zabralo nejvíce času. Našim snem vždy bylo mít vestavěnou linku, takže jsme raději vsadili na profesionály, kteří nám poradili, jak na to. I když část práce padla na ně, máme stále, co dělat.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemohu dostatečně poděkovat úvěrové službě pana Pedra a dát lidem vědět, jak jsem vděčný za veškerou pomoc, kterou jste vy a zaměstnanci vašeho týmu poskytli, a těším se na doporučení přátelům a rodině, pokud by potřebovali finanční radu nebo pomoc @ 2% Sazba pro podnikání Půjčka .Přes Kontakt : . pedroloanss@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, jak já bych si přála nějakou novější a modernější kuchyň. Rozhodla jsem se ale, že letos už si ji konečně pořídím. Ještě ale teda moc nevím jakou. Nedávno jsem byla navštívit jedno kuchyňské studio a upřímně moc jsem si nevybrala. Líbily se mi totiž skoro všechny. Asi to teď nechám trochu odležet. A třeba do té doby ještě něco našetřím. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Když už máte finanční prostředky na nějaké luxusní spotřebiče, neměli byste se zaleknout když vám řeknu, že byste si do domácnosti měli pořídit hliníkové dveře z https://www.jis.cz/hlinikove-dvere/. Ještě jste o jejich pořízení neuvažovali? Tak to vám uniká jedna perfektní vlastnost. A tou je kombinace dokonalého těsnění a luxusního vzhledu.

    OdpovědětVymazat