pátek 2. května 2014

Exotika až do domu - exotické dřeviny na podlahy a terasy

Exotika až do domu - exotické dřeviny na podlahy a terasy

Řekněte STOP obyčejnému životu! Zbavte se všednosti, dejte svému životu nové a nečekané dimenze. Jak na to? Poradíme vám, jak dát svému domovu punc novosti a odvážnosti. Je to jednoduché. Pořiďte si podlahy z exotického dřeva. Na první pohled budou návštěvníci vidět, že jste někdo extra, někdo, kdo se nebojí experimentovat a hledat nové cestičky životem. Jak je všední, mít doma podlahu z dubu. Jak je všední vybavit své doupě lásky parketami. To je pro konzervativce. Inovativní člověk hledá jiné možnosti, a vy jste inovativní. Podlahu z exotického dřeva totiž nemá jen tak někdo.

podlaha a terasa z exotické dřeviny

Je libo Iroku nebo Merabau?

Podlahy z exotických dřevin jsou poznat hned na první pohled. Odlišují se od tradičního dubu strukturou dřeva, lety i zbarvením. Vytvářejí doslova estetické pochoutky pro oči návštěvníků i pro ty vaše. Rozhodně není jedno, jak vaše podlaha bude vypadat. Nestačí PVC, pokud chcete, aby byla vaše podlaha něco speciálního. Nabízíme podlahy z exotických dřevin různých typů. Mezi velmi vyhledávané patří podlaha Zebrano. Její vizus je natolik ojedinělý, že prostě nelze odolat. Patří vám, chce vás, chce k vám. Podlaha Wenge si se Zebrano nezadá. Jiné vášně, ale jejich síla si vás podmaní. Na takové podlaze, ozve se vám s duši, by se životem protančilo. Jen protančilo. Nekonečný rej večírků a přivřených oči při překvapeném nadechnutí z té slasti života.

Dojem luxusu?

Říká se, že s podlahou z exotických dřevin získáte do svého bydliště dojem luxusu. Jak mylné tvrzení! Vaše bydliště se totiž díky podlaze z exotických dřevin stane luxusním. Taková podlaha totiž nic nepředstírá. Netváří se jako něco, čím není. Je luxusem. A právě luxusem, který čeká na vás. Nemusíte dál hledat. Tvář vašeho domova leží přímo před vámi. Jen natáhnout ruku a vzít si.

11 komentářů:

  1. My jsme dřevěnou podlahu také nejprve zvažovali, ale nakonec to vyhrála rustikální dlažba , jelikož máme zařízený dům v retro stylu, tak jsme chtěli, aby podlaha ladila s nábytkem.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se nám líbí exotické materiály, my jsme si nechali udělat břidlicovou dlažbu. Nakonec jsme zjistili, že to vůbec není exotický materiál, ale že břidlice se těží v Českých zemích už docela dlouho, takže vlastně žádný unikát. Ale musím říct, že se nám to hodně líbí a na chůzi je to velmi příjemné. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Podlaha je potřeba všude v bytě nebo v domě. Nikdo z nás si asi neumí představit, že by existoval bez ní. Na výběr je ohromné množství materiálů a designů v jednom. Barev je široká škála, takže že by si někdo nevybral je v podstatě nemožné. Kdo má rád přírodní věci, tak ani podlahy se v tomto nijak nevymykají.

    OdpovědětVymazat
  4. O těchto dřevinách jsem teda ještě nikdy neslyšela. Nicméně vypadá to moc hezky. My se právě letos chystáme na rekonstrukci a podlahy taktéž budeme řešit. To ale až za dlouho. Prvně musíme nakoupit stavebniny na fasádu a celkově exteriér domu. To taky bude pěkně velká investice. Aby pak vůbec na ten interiér zbylo.

    OdpovědětVymazat
  5. Měla bych takový dotaz. Byla by taková dřevěná podlaha vhodná třeba i kolem bazénu? Máme totiž v plánu si příští rok pořídit na zahradu nějaký zapuštěný plastový bazén a přemýšleli jsme jakou podlahu dát kolem něj. Myslím si, že dřevo by mohlo vypadat hezky. Ale zase aby se to rychle nezničilo. Co myslíte?

    OdpovědětVymazat

  6. My jsme při pokládání podlahy také vsadili na exotické dřeviny. Zvolili jsme ji především kvůli tomu, že jsme do podobného stylu ladili i náš interiér včetně nábytku. Jednalo se sice o větší investici, ale odráží se to i na celkové kvalitě, která je opravdu vysoká. Navíc moje manželka si ji nemůže vynachválit, takže bych neměnil.

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně jsem si to exotické dřevo teď představila u nás na terase. To by byla vážně nádhera. Terasu stejně chceme předělávat, tak to zkusím navrhnout manželovi. Myslím si, že jemu by se to také líbilo. K tomu ještě obklady z přírodního kamene a bylo by to úplně perfektní. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Právě dřevěnou podlahu jsme si teď nechali udělat na naší terase. Dlouho jsem něco takového chtěl a můžu vám říct, že to opravdu stojí za to. Určitě je to mnohem lepší, než ta otřesná dlažba, která tam původně byla. Celkově jsem teď s terasou konečně spokojený. Jen by to chtělo ještě nějak vyřešit zastřešení. Hodně uvažuji nad tím, jestli neinvestovat do nějaké markýzy proti dešti. Nemá s tím někdo zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  9. Takto moderní domácnost my doma teda nemáme, ale vlastně mně to ani nevadí. Celkem luxus nám přibyl poté, co jsme si do ložnice nechali nainstalovat https://www.jis.cz/textilni-roletky-den-noc/ textilní roletky. S nimi se nám spí mnohem lépe. Dříve bych zvládla 6 hodin a dnes bez prolémů dám i 7,5-8,5 hodiny. A to samé i manžel.

    OdpovědětVymazat
  10. Jojo, exotika to bude v pravém slova smyslu i u nás jakmile dorazí do domova to nové plastové jezírko které teď objednával manžel. Už se moc těším na to jak budeme mít natěšené děti a vnoučata. Ony mají tak moc rády zvířata a ještě k tomu vodu a volný chov.

    OdpovědětVymazat
  11. Pěstovat nějakou tu zeleninu teda není zrovna to nejjednodušší, to se musí nechat. U nás dokonce už ani ta geotextílie nedrží jako to bývalo zvykem. Si budu asi muset začít zvykat na to že se prostě některé zboží musí často měnit, je to spotřební materiál.

    OdpovědětVymazat